LOVORKA VIDOVIĆ GAJGER

dr. med., specijalistica ginekologije i opstetricije, subspecijalistica fetalne medicine i opstetricije

+385 (0)1 5497 550

Lovorka Vidović Gajger dr. med., specijalistica ginekologije i opstetricije, subspecijalistica fetalne medicine i opstetricije, radi u Specijalnoj bolnici AGRAM od 2007. godine. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Sarajevu. Specijalistički staž završila je u Općoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu, gdje je završila i stručni poslijediplomski studij iz ultrazvuka u ginekologiji i porodništvu. U svakodnevnom radu bavi se općom ginekologijom, s naglaskom na patologiju trudnoće, dijagnostiku i liječenje neplodnosti te histerosalpingografiju. Sudjeluje na domaćim i međunarodnim kongresima te u edukacijskim programima. Članica je Hrvatskog društva za perinatalnu medicinu, Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju, Hrvatskog društva za ultrazvuk u ginekologiji i perinatologiji, Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske liječničke komore.

Profesionalni interesi:

Ultrazvučna dijagnostika u ginekologiji i porodništvu, perinatologija, manji kirurški zahvati, planiranje obitelji i savjetovanje, prevencija i minimalno invazivne dijagnostičko terapijske metode u ginekologiji i porodništvu (HSG, kolposkopija, biopsija, LETZ).

Znanstveni radovi
  • Vidović-Gajger L; Jendriš Škrljak E. Pojavnost Chlamydia trachomatis i Ureaplasma urealyticum u žena s preinvazivnim lezijama vrata maternice. Infektološki glasnik 2010; 30 (3): 111-116