BERISLAV PAŠALIĆ

dr. med., specijalist psihijatrije, subspecijalist forenzične psihijatrije

+385 (0)31 494 582

Berislav Pašalić, dr. med., specijalist psihijatrije, subspecijalist forenzične psihijatrije, u Specijalnoj bolnici AGRAM radi od 2013. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Osijeku Sveučilišta u Zagrebu. Završio je poslijediplomski studij iz psihotraume te je radio na Odjelu psihijatrije Opće županijske bolnice u Vukovaru i u Neuropsihijatrijskoj bolnici „Dr. Ivan Barbot“ u Popovači. Bavi se različitim skupinama pacijenata, s težištem na pružanju pomoći ratnim stradalnicima i drugim psihotraumatiziranim osobama. U okviru forenzične psihijatrije obavio je velik broj vještačenja. U svakodnevnom radu primjenjuje kombinirani pristup utemeljen na postavkama biologijske, dinamske i kognitivno-bihevioralne psihijatrije.
Član je Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog psihijatrijskog društva, Hrvatskog društva za forenzičku psihijatriju i Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.

Profesionalni interesi:

Rana traumatizacija u obiteljskom i širem socijalnom okruženju, psihotrauma, poremećaji funkcioniranja autonomnog živčanog sustava i socijalna disfunkcija, neurodegenerativni poremećaji te starenje.

Berislav Pašalić je ravnatelj Poliklinike Osijek Specijalne bolnice AGRAM od 2013. godine.

Znanstveni radovi